Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Logga in

Skip Navigation LinksDatabaser

​Länkar till databaser där det går att ladda ner standarder.

 I de flesta kan man själv registrera sig som användare. För vissa krävs det att man har en e-postadress från en godkänd "domän".

SIS  Abonnemang - databas för civila standarder och för FSD-standarder.
Här finns förutom FSD-standarder även mycket civil standard, bland annat all svensk standarde utvigen av SIS, en hel del svensk standard utgiven av Svensk Elstandard, SEK, (och därigenom det mesta utgivet av CEN, eftersom det normalt även blir svensk standard. Men också mycket från ISO och IEC, och en del specialinköp från till exempel SAE och ASTM.
FSD har gjort en gemensamt upphanding av denna databas  för sju myndigheter, FHS, FM, FMV, FRA, FOI, MSB och Kustbevakningen.
Om du har en giltig e-postadres från någon av dessa myndigheter är du välkommen att skicka e-post till fsdhelpdesk@fmv.se med en begäran om att bli upplagd som användare. När du är registrerad så har du också möjlighet att be oss komplettera innehållet om det är något du saknar.

Övriga, till exempel näringslivsrepresentanter, kan be att få bli registrerade för endast nedladdning av FSD-standarder, mot en avgift.

 

NSO Natos standarddatabas.
Här kan du själv registrera dig om du har en e-postadress från någon av domänerna .fmv, .mil eller .foi.
Efter registrering kan du ladda ner alla Nato-standardarer och standardanknutna dokument i säkerhetsklasserna un-classified.
För övriga dokument kan du se metadata, som titel, datum och liknande. Detta ser du även utan att vara inloggad. alltså utan konto.
Om behöver tillgång till ett dokument som du inte har rätt att ladda ner på egen hand så hör av dig till fsdhelpdesk@fmv.se, så hjälper vi till.
Lathund för hur man startar nytt konto på nso.nato.int.pdf

 

Assistdoc  Databas för Amerikanska standarder MIL-STD.
Amerikanska försvarsstandarder, MIL-standarder, kan laddas ned efter att du registrerat dig. Du behöver ha en e-postadress från någon av domänerna .fmv eller .mil. I andra fall är du välkommen att höra av dig till fsdhelpdesk@fmv.se så hjälper vi dig.
Lathund för hur man startar nytt konto på Assist.dla.mil.pdf

 

Def stan Databas för Brittiska försvarsstandarder.
Brittiska försvarsstandarder som är öppet tillgängliga kan laddas ner här efter att du registerat dig. Om du behöver någon icke fritt tillgänlig brittisk försvasstandard så är du välkommen att höra av dig till fsdhelpdesk@fmv.se så försöker vi hjälper vi dig
Lathund för hur man startar nytt konto på dstan.mod.uk.pdf

 

Edstar EDAs databas där du kan få vägledning om Europeisk Best Practice.
Databasen, som innehåller listor över standarder som expertergrupper i European Defence Agencys, EDAs regi har bedömt vara de mest lämpliga att använda vid försvarsupphandlingar, och deras rapporter med bakgrund till valen, är helt öppen utan att någon registrering krävs. Databasen innehåller dock inga standarder, bara listor med referenser till standarder.

 

RTCA Databas med standarder för flygkommunikation 
Lathund för hur man startar nytt konto på RCTA.org.pdf

 

CIS Databas med  cybersäkerhetsstandarder
Lathund för hur man startar nytt konto på cisecurity.org.pdf

  Skrädderitjänster_2.jpg

 

   

 

 

FMV

Försvarets materielverk
115 88 Stockholm

Växel & Fax

Telefon: +46 8 782 40 00
Fax: +46 8 667 57 99

​​FSD helpdesk

E-post: fsdhelpdesk@fmv.se